Nieuws

Ledezma keert terug van huurperiode: zo presteren de door PSV verhuurde spelers

Ledezma keert terug van huurperiode: zo presteren de door PSV verhuurde spelers

25-12-2023 19:00 Laatste update: 19:00

PSV lijkt in de tweede seizoenshelft weer te kunnen beschikken over Richard Ledezma, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam in de Verenigde Staten. Tijd om een overzicht te maken van alle spelers die dit seizoen door PSV worden verhuurd. VoetbalNieuws neemt de huurlingen uit Eindhoven met je door!

Richard Ledezma

In mei van dit jaar verwelkomde New York City in Ledezma een nieuwe aanvaller annex middenvelder. De geboren Amerikaan met Mexicaanse roots keerde zo na vier jaar weer terug in de Major League Soccer. In januari 2019 nam PSV de 1-voudig international over uit de jeugdopleiding van Real Salt Lake. Het afgelopen jaar kwam Ledezma 27 keer in actie voor zijn tijdelijke werkgever, waarin hij voor vier assists wist te zorgen. Bij PSV heeft Ledezma nog een contract tot 2025. Tot nu toe kwam de aanvaller 23 keer uit voor de Eindhovenaren.

Fodé Fofana

Afgelopen zomer werd Fode Fofana op huurbasis naar Vitesse gestuurd. Met hoge verwachtingen, want de club uit Arnhem bedwong een koopoptie voor de 21-jarige spits. Echter kwam de periode bij Vitesse al snel ten einde. Fofana liep namelijk in zijn derde optreden voor Vitesse een zware blessure aan zijn knie op. Het betekende het einde voor Fofana. Eerder dit jaar stond de spits ook al langdurig aan de zijlijn met een hamstringblessure, waar Fofana in 2021 en 2022 ook al last had van een zware knieblessure. Zijn teller in PSV 1 staat mede daardoor slechts op drie optredens.