Nieuws

Op welk niveau speelt amateurclub Hercules, de reuzendoder die Ajax uitschakelde?

Op welk niveau speelt amateurclub Hercules, de reuzendoder die Ajax uitschakelde?

25 januari - 18:00 Laatste update: 15:17

Nadat USV Hercules in de tweede ronde van de KNVB Beker Ajax met 3-2 versloeg, wacht nu SC Cambuur Leeuwarden in de achtste finale. In welke divisie speelt de stuntclub eigenlijk? VoetbalNieuws geeft je het antwoord op alle voetbalvragen!

De Utrechtse Sportvereniging Hercules werd opgericht in 1882. Toen stond het nog vooral bekend als een cricketclub. In 1889 werd de voetbalafdeling aan de vereniging toegevoegd. Hercules speelt zijn wedstrijden in het blauwwit op Sportpark Voordorp, maar wijkt voor het bekerduel met Cambuur uit naar sportpark Zoudenbalch, de thuisbasis van Jong FC Utrecht. Daar zijn de faciliteiten voor een wedstrijd als deze simpelweg beter geregeld.

In welke divisie speelt USV Hercules?

Hercules is één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland en begon zijn campagne ooit in de Tweede Klasse, waarin het in het seizoen 2010/2011 voor het laatst speelde. In de laatste jaren heeft de club een aardige opmars ingezet. Ondertussen speelt Hercules in de Derde Divisie A, het op drie na hoogste niveau van Nederland. In die competitie is Hercules een stabiele middenmoter is.

USV Hercules – Cambuur zou donderdag 18 januari om 21.00 uur beginnen. Wegens een onbespeelbaar veld werd het duel afgelast en verplaatst naar donderdag 25 januari.