Reactie

Champions League-debutant niet tevreden: 'Zo kijk ik er nu niet naar'

Champions League-debutant niet tevreden: 'Zo kijk ik er nu niet naar'

14-12-2023 09:00

Thomas Beelen maakte zijn debuut in de Champions League voor Feyenoord tegen Celtic. Toch was de verdediger daar na de wedstrijd niet over te spreken. Hij keek vooral naar wat had kunnen gebeuren, maar niet is gelukt.

"Uiteindelijk met een vervelend gevoel. We hadden hier moeten winnen", zegt een zwaar teleurgestelde Beelen voor de camera's van RTL. "Voor mij persoonlijk is het een mooi moment, maar zo kijk ik er nu niet naar. Ik had het in mijn hoofd zitten dat het zou kunnen, maar ik had er geen rekening mee gehouden. Het was leuk om te horen. Voor het gevoel ging het eerste kwartier wat stroef voor me, daarna ging het wat beter."

De verdediger vond het vooral hetzelfde liedje hoe Feyenoord wederom een uitwedstrijd verloor in de Champions League. "Het is voor ons de zoveelste keer dat we veel kansen creëren en niet scoren. Daarin moeten we echt naar onszelf kijken, dat is iets wat niet kan. Zo win je geen wedstrijden op dit niveau. Het is wel typerend."

Toch moest Beelen wel even wennen aan het niveau van het miljoenenbal. Zijn directe tegenstander was de Japanner Kyogo Furuhashi en die maakte het de Nederlander af en toe knap lastig met zijn loopacties. "Hij maakte een paar goede loopacties, dat is anders dan wat ik gewend ben. Uiteindelijk ging het beter, het was allemaal even wennen."