Reactie

Mishandelde Turkse arbiter doet verhaal vanuit ziekenhuis: 'Zei: ik ga je doden'

Mishandelde Turkse arbiter doet verhaal vanuit ziekenhuis: 'Zei: ik ga je doden'

12-12-2023 15:49

De in Turkije aangevallen scheidsrechter Halil Umut heeft van zich laten horen uit het ziekenhuis. De arbiter hoorde zijn belager roepen dat hij hem zou doden.

De Süper Lig staat deze dagen op zijn kop. Na het laatste fluitsignaal bij Ankaragücü - Rizespor (1-1) ging het helemaal fout. nkaragücü-president Faruk Koca ging het veld op en viel met andere bestuursleden scheidsrechter Umut aan. Enkele klappen en trappen zorgden ervoor dat Umut nu in het ziekenhuis ligt en dat de Turkse competitie tijdelijk is stilgelegd.

"Voorzitter Koca sloeg me recht onder het linkeroog en zo viel ik op de grond. Daarna kreeg ik nog vele trappen in mijn gezicht en in andere delen van mijn lichaam", begint Umut in gesprek met de Turkse minister van Binnenlandse Zaken. "Ik hoorde Koca ook roepen naar mij en mijn collega’s dat het 'gedaan' zou zijn met mij. Toen hij zich naar mij persoonlijk richtte, zei hij: ik ga je doden", besluit Umut.

Ook president Recep Erdogan heeft zich achter Umut geschaard. "Sport is onverenigbaar met geweld. Sport staat voor vrede en kameraadschap. We zullen agressie nooit toelaten in onze sportwereld", aldus de Turkse gezaghebbende leider op X.