Transfernieuws

'Nederlander (21) kan Bundesliga verlaten voor Engeland, Italië of Eredivisie'

'Nederlander (21) kan Bundesliga verlaten voor Engeland, Italië of Eredivisie'

11-12-2023 15:22

Melayro Bogarde transfervrij de overstap maken naar clubs uit Engeland, Italië of Nederland, zo meldt VoetbalPrimeur. Het contract van de Nederlandse verdediger van Hoffenheim loopt af en dat betekent dat hij indien er niets verandert gratis kan vertrekken.

Volgens VP houden Leicester City, Bologna en een aantal clubs uit Nederland in de rij om Bogarde te contracteren. Welke clubs uit Nederland dit zijn is vooralsnog onbekend, maar zelf zou de 21-jarige mandekker wel oren hebben naar een terugkeer in de Eredivisie.

Bogarde vertrok op jonge leeftijd naar de Bundesliga. De verdediger tekende een contract tot en met 2024 in Duitsland, maar omdat deze verbintenis nu dreigt af te lopen mag hij vanaf januari gaan praten met andere clubs.

Bogarde speelde in de jeugd van Feyenoord en kwam later ook uit voor andere clubs uit Nederland. Zo werd hij in 2022 voor een halfjaar aan FC Groningen verhuurd, waarna hij ook tijdelijk aan de slag ging bij PEC Zwolle. Momenteel speelt Bogarde zijn wedstrijden voor het tweede van Hoffenheim, de club waar ook Wout Weghorst onder contract staat. 

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.