Nieuws

Sneijder over seksgeluid bij EK-loting: 'Zei dat hij de stekker eruit moest halen'

Sneijder over seksgeluid bij EK-loting: 'Zei dat hij de stekker eruit moest halen'

04-12-2023 21:34

Wesley Sneijder is er bijna zeker van dat het Nederlands elftal zich gaat plaatsen voor de knock-outfase van het EK. De recordinternational koppelde Oranje tijdens de loting in Hamburg eigenhandig aan Frankrijk, Oostenrijk en een play-offwinnaar en reageert op de opmerkelijke seksgeluiden die tijdens de uitzending te horen waren.

Afgelopen zaterdag was Sneijder aanwezig bij de loting voor het eindtoernooi. Hij mocht samen met Brian Laudrup en Blaise Matuidi naar de ballen graaien. Twee opponenten van Oranje zijn al bekend. De derde komt uit een play-offronde tussen Polen, Wales, Finland en Estland. "Frankrijk ga je niet winnen, maar die andere twee wel. Dan ben je door", aldus Sneijder aan tafel bij Veronica Offside. "Je kan zelfs als de vierde beste nummer drie nog door. Als je hier niet door komt… Je mag bijna alles verliezen, haha."

Aan het eind van de ceremonie vond er echter iets opmerkelijks plaats. In de huiskamer én in de congreszaal in Hamburg waren luid en duidelijk seksgeluiden te horen. Achteraf bleek dat een YouTuber als grap een telefoon bij een luidspreker had geplakt en daarvan de ringtone had laten afgaan.

"Dat was best wel gek", reageert Sneijder. "Je verwacht het niet, want we waren al even bezig. We gingen naar de laatste pot en toen ging dit geluid ineens af. Bij ons achter de desk was dat heel hard. Bij iedereen stond een speakertje die was verbonden aan je microfoon. Dus ik dacht dat het daar uit kwam. Ik zei nog tegen Blaise Matuidi dat hij de stekker eruit moest trekken, maar het bleek dus dat er een telefoon onder de tafel was geplakt."

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!