Reactie

Lovende woorden van Simeone voor Gimenez: 'Staat bijna altijd op de juiste plek'

Lovende woorden van Simeone voor Gimenez: 'Staat bijna altijd op de juiste plek'

27-11-2023 19:41

Atlético-coach Diego Simeone heeft lovende woorden over voor Feyenoord-spits Santiago Gimenez. Dinsdagavond staan beide ploegen tegenover elkaar in een cruciaal duel in de Champions League. De Argentijnse oefenmeester weet dat de Mexicaan een dreiging kan vormen voor zijn ploeg.

"Hij is een belangrijke speler voor de tegenstander. Hij scoort makkelijk, is erg sterk en staat bijna altijd op de juiste plek", aldus Simeone een dag van tevoren op de persconferentie. "We treffen een zware tegenstander en we moeten de wedstrijd zo krijgen dat we Feyenoord pijn kunnen doen."

Het verschil tussen de Rotterdammers en de Spanjaarden bedraagt slechts twee punten. Feyenoord staat op plek drie, Atlético eerste. Bij een eventuele zege kan de ploeg van Arne Slot dus over zijn eerstvolgende tegenstander heen en maakt het een goede kans om de knock-outfase te bereiken.

"In Madrid hebben ze ons flink onder druk gezet. Ik verwacht dat dit morgen weer zo zal zijn", voegt middenvelder Axel Witsel eraan toe. "Ze spelen thuis, de sfeer zal vurig zijn en thuis doen ze alles om te winnen. Voor ons wordt het een belangrijke wedstrijd."

Voor Simeone wacht in De Kuip alweer zijn honderdste Champions League-duel als coach van Atlético. Die functie bekleedt hij al sinds 2011. "Ik werk voor het best mogelijke resultaat", klinkt het. "We moeten morgen weten waar Feyenoord ons pijn kan doen." Duidelijk is in ieder geval dat Memphis Depay na lang blessureleed weer inzetbaar is. "Natuurlijk kan hij spelen. Daarom is hij hier met ons."

Feyenoord – Atlético Madrid begint dinsdagavond om 21.00 uur in De Kuip. VoetbalNieuws zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.