Transfernieuws

'In Nederland geboren back wekt interesse van Bayern München en Borussia Dortmund'

'In Nederland geboren back wekt interesse van Bayern München en Borussia Dortmund'

27-11-2023 17:23

Ferdi Kadioglu kan op interesse rekenen van de Duitse top. De linksback van Fenerbahçe staat in de belangstelling van Bayern München en Borussia Dortmund, meldt BILD.

De in Nederland geboren Kadioglu speelt zijn interlands voor Turkije, het land waarin hij ook met zijn club Fenerbahçe actief is. In Istanbul is Kadioglu al lange tijd van grote waarde en dat leverde hem een plek in de selectie van Turkije op. Daarin maakte hij afgelopen week een pracht van een goal in en tegen Duitsland (2-3 winst).

De scouts van Bayern en Dortmund zijn de prestaties van Kadioglu niet onopgemerkt gebleven. Volgens het Duitse medium zou de voormalig speler van NEC zo’n dertig miljoen euro moeten kosten en als concurrent moeten gaan gelden voor Alphonso Davies.

Kadioglu kennen we in Nederland nog van zijn duels voor Jong Oranje en NEC. Toch koos hij voor Turkije, waar hij in totaal nu al vijftien keer voor uitkwam in zijn carrière. Bij Fenerbahçe speelt hij met onder andere Dusan Tadic, Sebastian Szymanski en Jayden Oosterwolde.