Nieuws

Goed nieuws voor Pep: Haaland en Aké keren terug voor topwedstrijd met Liverpool

Goed nieuws voor Pep: Haaland en Aké keren terug voor topwedstrijd met Liverpool

24-11-2023 07:00

Erling Haaland en Nathan Aké zullen op tijd fit zijn voor de topwedstrijd Manchester City - Liverpool. Beide spelers raakte net voor of tijdens de interlandperiode geblesseerd en dus waren de zorgen groot. Toch kan Pep Guardiola nu over hen beschikken.

Aké meldde zich af voor Oranje. Hij wakkerde daarmee de blessuregolf van bondscoach Ronald Koeman verder aan. De verdediger moest ook al de laatste competitiewedstrijd van the Cityzens aan zich voorbij laten gaan tegen Chelsea. Die spectaculaire wedstrijd eindigde in 4-4. Het was onduidelijk welke blessure de 28-jarige had. Wel was hij 'gewoon' actief tijdens de groepstrainingen van Manchester City.

Datzelfde goldt voor Erling Haaland. De Noorse topspits liet zich wisselen in de rust van het interland met de Faeröereilanden. Een enkelblessure gooide roet in het eten en zorgde voor bezorgdheid. Haaland kwam verder niet meer in actie voor het Noorse elftal en keerde terug. De rust moet hem goed gedaan hebben, want net als Aké draaide hij de trainingen van Pep Guardiola deze week mee.

Manchester City - Liverpool staat op zaterdagmiddag om 13.30 uur gepland. De nummer één van de Premier League is dus bijna geheel blessurevrij. Alleen Kevin de Bruyne is nog altijd uitgeschakeld met een langdurige blessure. The Reds missen sinds half oktober Andrew Robertson en hij zal ook komend weekend niet actief zijn. De laatste zeven duels in de Premier League verloor Manchester City thuis niet van Liverpool. 

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 25 november 2023
Stadion
Etihad Stadium
Aftrap
13:30
Scheidsrechter
Kavanagh