Nieuws

Overname Eredivisie-club nog verder in zwaar weer: 'Bom onder overname Vitesse'

Overname Eredivisie-club nog verder in zwaar weer: 'Bom onder overname Vitesse'

14-11-2023 07:15 Laatste update: 07:15

De beoogde nieuwe eigenaar van Vitesse heeft te maken gekregen met een 'ernstige complicatie' in het overnameproces. Coley Parry kan niet voldoen aan de de informatie-verplichting. Daardoor kan de KNVB niet verder.

Volgens De Telegraaf is 'het forensisch accountantsbureau Integis, dat door de licentiecommissie is ingehuurd om onderzoek te doen naar zowel het verleden van Vitesse onder de eerdere Russische eigenaren als de financiële achtergrond van de Common Group van Parry, met het tweede deel van de onderzoeksopdracht vastgelopen, aldus goed ingevoerde bronnen.'

De conlusie is daarom simpel van Intergris. 'Integis heeft moeten concluderen dat Parry de informatie-verplichting die nodig is voor de forensisch accountants om tot een afgewogen oordeel te komen over de financiële achtergrond van Common Group en de investeerders die daarachter schuil gaan onvoldoende heeft waargemaakt. Op basis van het materiaal dat er ligt, kan Integis op dit moment niet tot een eindoordeel komen.'

Hierdoor wordt de kans steeds minder groot dat de Amerikaan ook echt eigenaar wordt van de club. Het is namelijk ook niet duidelijk of Parry een nieuwe kans krijgt om de informatie opnieuw aan te leveren. Tot die tijd blijft Vitesse in dezelfde houdgreep. De huidige plaatsing van de Arnehemse club bied niet veel perspectief en met het opstappen van Phillip Cocu is er ook geen hoofdtrainer meer.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!