Nieuws

Schmidt schiet uit zijn slof na Benfica-wonder: 'Jij bent voor Sporting of Porto'

Schmidt schiet uit zijn slof na Benfica-wonder: 'Jij bent voor Sporting of Porto'

13-11-2023 14:00

Een krankzinning einde was er in de wedstrijd tussen Benfica en Sporting. Toch werd Roger Schmidt na afloop boos. Ditmaal moest een journalist het ontgelden.

Een journalist van Rádio e Televisão de Portugal (RTP) vroeg na afloop van de wedstrijd de vraag of het resultaat beter was dan de prestatie. Benfica won door twee doelpunten in extra tijd van rivaal Sporting en nam de koppositie in de compeititie over. "Waarom denk je dat? Verdienden wij het niet om te winnen", stelde de Duitse oefenmeester fel.

Hij deed er ook nog een schepje bovenop. "Doordat je de vraag op deze manier stelt, maakt dat jouw mening duidelijk. Waarschijnlijk ben jij voor Sporting of voor Porto."

Schmidt vond zelf dat alleen zijn ploeg goed voetbalde. Sporting moest vanaf de 51ste minuut met tien man verder nadat Gonçalo Inácio zijn tweede gele kaart pakte. "Ik zag één team goed voetballen en het geloof houden tot de laatste seconde van de wedstrijd. Dus voor mij is het duidelijk." Uiteindelijk scoorde Casper Tengstedt dus de winnende diep in blessuretijd. Het verschil tussen hem en Jeremiah St. Juste, de laatste verdediger van Sporting, bedroeg slechts vier centimter.