Nieuws

Meijer goedgemutst over nieuwe speler: 'Tannane kan wedstrijden beslissen'

Meijer goedgemutst over nieuwe speler: 'Tannane kan wedstrijden beslissen'

22-06-2022 17:04

Rogier Meijer kijkt uit naar de kunsten van Oussama Tannane. NEC Nijmegen verraste dinsdag vriend en vijand door de oud-speler van Vitesse in te lijven. 

Meijer bespreekt de komst van Tannane met ESPN. "Tannane is op het moment dat hij zijn niveau haalt een buitengewoon goede speler. In balbezit kan hij wedstrijden beslissen", stelt Meijer. "Hij is een speler die de top van Nederland moet kunnen halen, dat is door omstandigheden niet gelukt. Hij gaat hier weer beginnen en heeft er veel zin in en kan voor ons heel belangrijk zijn."

Tannane was lange tijd dé smaakmaker bij Vitesse, maar kreeg het aan de stok met trainer Thomas Letsch. Bovendien kwam de aanvaller te zwaar terug van vakantie en werd hij op de bank gezet. In 2021 verliet Tannane Arnhem om bij het Turkse Göztepe aan de slag te gaan, maar de speler keert nu terug naar de Nederlandse velden. 

"Is hij fit? Ja hoor. Hij gaat trainen en spelen wanneer hij er weer is. Hij heeft een half jaar niet de meeste wedstrijden gespeeld dus we moeten opbouwen, maar hij zal wel fit zijn als we tegen Twente spelen", besluit Meijer. NEC speelt op 7 augustus het eerste duel in de Eredivisie en ontvangt FC Twente.