Transfernieuws

Porto bevestigt overstap Vieira: Arsenal betaalt maximaal 40 miljoen euro

Porto bevestigt overstap Vieira: Arsenal betaalt maximaal 40 miljoen euro

17-06-2022 12:06 Laatste update: 12:08

Fabio Vieira is officieel speler van Arsenal FC. FC Porto heeft de overstap van de Portugese middenvelder middels een statement bevestigd. Na Matt Turner en Marquinhos wordt Vieira de derde aanwinst van The Gunners voor het komende seizoen. 

Arsenal zat al enige tijd achter de middenvelder van Porto aan en nu is de komst van de Portugees officieel. Arsenal betaalt een bedrag van 35 miljoen euro dat door bonussen kan oplopen tot 40 miljoen euro. De pas 22-jarige Vieira was een absolute uitblinker in de Portugese competitie en maakte zes doelpunten en gaf veertien assists in 27 wedstrijden, waarin hij vaak werd gewisseld. 

Arsenal is druk bezig in deze transferperiode. De komst van Gabriel Jesus en Youri Tielemans lijkt ook aanstaande, waarmee de Londense club een serieuze gooi kan doen naar een plek in de topvier van de Premier League. In het afgelopen seizoen stevende de ploeg van Mikel Arteta lange tijd op de vierde plaats af, maar ging het in de laatste weken van de competitie alsnog fout.