Wedstrijdverslag

Spanje heeft weer één koploper na Galicisch-Baskische clash in de stromende regen

Spanje heeft weer één koploper na Galicisch-Baskische clash in de stromende regen

28-10-2021 21:23

Real Sociedad zag woensdagavond laat dat het zijn koppositie in de Primera División opeens met drie clubs moest delen, maar heeft het rijk voorlopig weer alleen. Het Noord-Spaanse onderonsje met Celta de Vigo leverde de Basken een 0-2 zege op.

Makkelijk ging het niet in Estadio Balaídos, waar de Australische doelman Matt Ryan meerdere malen handelend op moest treden. Alexander Isak wees Real Sociedad uiteindelijk de weg in de gietende Galicische regen. De oude Willem II-bekende zette zelf de aanval op en stond op de juiste plek toen Adnan Januzaj op doelman Matías Dituro stuitte: 0-1.

Elf minuten voor tijd viel de definitieve beslissing: Beñat Turrientes slingerde een hoekschop voor het doel en aanvoerder Aritz Elustondo kopte de 0-2 binnen. De ploeg van Imanol Alguacil komt op 24 punten uit elf wedstrijden. Real Madrid en Sevilla staan op drie punten afstand, maar hebben nog wel één wedstrijd tegoed. Real Betis heeft ook elf punten, maar loopt wel gelijk met de lijstaanvoerder, die bij PSV in de Europa League-poule zit.