Nieuws

Pechvogel Fosu-Mensah blijft hopen: 'Het WK komt eraan, daar kijk ik ook naar uit'

Pechvogel Fosu-Mensah blijft hopen: 'Het WK komt eraan, daar kijk ik ook naar uit'

15-06-2022 22:10 Laatste update: 22:11

Timothy Fosu-Mensah hoopt nog altijd een plekje te veroveren in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. De verdediger van Bayer Leverkusen kampte de laatste jaren met veel blessureleed, maar is klaar om komend seizoen te gaan knallen.

Fosu-Mensah tekende in januari 2021 een contract bij Leverkusen, waar Peter Bosz toen voor de groep stond. Hij presteerde in de eerste wedstrijden goed en hoopte op het EK, maar liep al snel een kruisbandblessure op. "Het was heel erg jammer. Ik raakte eind februari geblesseerd en begin maart waren de interland. Voor mijn gevoel zat ik er heel dichtbij", zegt de 24-jarige Amsterdammer tegenover de camera's van ESPN. "Ik denk dat ik opgenomen zou worden voor die wedstrijden en toen gebeurde het, maar wat kan je eraan doen. Je moet vooruit kijken. Het EK heb ik moeten laten schieten." 

Dit seizoen kreeg Fosu-Mensah wederom te maken met blessures, waardoor hij zich niet in de kijker kon spelen bij de bondscoach. De verdediger van Leverkusen is gretiger dan ooit en gaat er dit seizoen alles aan doen om zijn kwaliteiten te etaleren. "Nu ga ik in de Champions League spelen met Leverkusen. Dat zijn dingen waar ik naar uitkijk. Het WK komt eraan, daar kijk ik ook naar uit." Fosu-Mensah droomt nog altijd van een WK met Oranje. "Je weet maar nooit, maar ik ben nu bezig met Leverkusen."