Nieuws

'Kan me niet voorstellen dat De Ligt oprecht tevreden is na verliezen basisplaats'

'Kan me niet voorstellen dat De Ligt oprecht tevreden is na verliezen basisplaats'

14-06-2022 08:57
1

Marciano Vink kan zich moeilijk voorstellen dat Matthijs de Ligt blij is met zijn situatie bij het Nederlands elftal. De verdediger van Juventus is een onbetwiste basisspeler meer bij Oranje, maar zegt zelf blij te zijn met de ontwikkelingen van de ploeg. 

Na de indrukwekkende wedstrijd tegen België (1-4) zei De Ligt op de persconferentie tevreden te zijn met de manier waarop de ploeg speelde. "Maar toen speelde hij zelf helemaal niet", zegt Vink bij Voetbalpraat. "Zo sociaal ben je niet. Je bent verdediger van Juventus en wil spelen. Op een gegeven moment ben je niet meer de ideale schoonzoon, maar de prof die op het WK wil spelen."

Met Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Jurriën Timber heeft De Ligt veel concurrentie in de centrale verdediging. Daarvan is Van Dijk de onbetwiste eerste keus, maar zowel De Vrij als Timber presteren ook naar behoren. Een benarde situatie voor De Ligt, meent Vink. "Als Jurriën Timber zijn draai heeft gevonden en opties biedt voor de bondscoach, dan kun je toch niet heppie de peppie op een persconferentie zitten vertellen hoe fantastisch de ontwikkeling van het team is? Hij kan zelfs met een kwinkslag nog aangeven dat hij graag in de basis wil staan", aldus de analist.