België herstelt zich van afstraffing tegen Oranje en haalt uit tegen Polen

08-06-2022 22:40 Laatste update: 22:49

België heeft zich goed hersteld van de eerdere 1-4 nederlaag in eigen huis tegen het Nederlands elftal. De Rode Duivels kwamen nog op achterstand, maar maakten na rust gehakt van Polen en wonnen uiteindelijk met overtuigende cijfers: 6-1. Loïs Openda luisterde zijn debuut op met een doelpunt.

Vanaf de eerste minuut was België de dominante ploeg, maar wist het het veldoverwicht niet in de score uit te drukken. Eden Hazard - al het gehele seizoen in twijfelachtige vorm - miste al snel een opgelegde kans. Aan de andere kant was Robert Lewandowski wél koelbloedig bij de eerste de beste mogelijkheid en schoot hij Polen op een 0-1 voorsprong. Toch zocht de ploeg van Roberto Martínez de kleedkamers op met een gelijke stand. Axel Witsel zorgde met een fraaier poeier voor evenwicht.

Na rust was het Kevin De Bruyne die op aangeven van Hazard de Belgen voor het eerst op voorsprong zorgde. Vervolgens liep de Nations League-groepgenoot van Oranje dankzij Leandro Trossard uit naar 4-1. Leander Dendoncker leek in de 83ste minuut voor het slotakkoord te zorgen, maar Openda besliste anders. Koud negen minuten in het veld bepaalde de Vitesse-topscorer van het voorbije seizoen de eindstand op 6-1.

Daarmee herstelde België zich uitstekend van de pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen Nederland. Polen likt de wonden, na eerder met 2-1 te hebben gewonnen van Wales.