KNVB Beker: PEC is los, blamage Dordrecht en Heracles ontsnapt

26-10-2021 21:56 Laatste update: 22:03

PEC Zwolle heeft de goede lijn doorgetrokken na zijn eerste zege in de Eredivisie. De ploeg van coach Art Langeler won in de eerste ronde van de KNVB Beker met 3-1 van De Graafschap. Heracles Almelo kwam met de schrik vrij, maar FC Dordrecht en FC Eindhoven blameerden zich.

PEC Zwolle - De Graafschap 4-1
PEC Zwolle lijkt de vorm dan eindelijk gevonden te hebben. Na de overwinning op Heracles Almelo afgelopen zaterdag moest ook De Graafschap eraan geloven. Yuta Nakayama zette de Blauwvingers kort voor rust op het goede spoor en in de tweede helft werd afstand genomen dankzij Mustafa Saymak en Dean Huiberts. Joey Konings deed met een benutte penalty iets terug, maar de zege van PEC kwam niet in gevaar. Het slotakkoord was voor Leandro Fernandes.

Spakenburg - FC Dordrecht 3-0
Voor FC Dordrecht zit het bekeravontuur er alweer op. De Schapenkoppen lieten zich te kijk zetten door Spakenburg, dat al voor rust uitliep naar een 3-0 voorsprong. Ravelino Junte opende al na vijf minuten de score. Yannick Zeeman en Frank Schilder deden kort voor rust een flinke duit in het zakje. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Spakenburg liet zo andermaal zien dat het verschil tussen top Tweede Divisie en kelder Eerste Divisie klein is.

ASWH - Heracles Almelo 1-3
Heracles Almelo kwam met de schrik vrij tegen de amateurs van ASWH. De ploeg van coach Frank Wormuth kwam via Rai Vloet nog wel op voorsprong, maar na een grote fout in de defensie stond het weer gelijk. Luuk Admiraal verschalkte doelman Koen Bucker: 1-1. Het duel leek vervolgens af te stevenen op een verlenging, maar door een eigen doelpunt van Peter Verhoeve in de slotfase kwam het toch nog goed voor Heracles. Vloet maakte er zelfs nog 1-3 van.

DVS '33 - FC Eindhoven 2-1
DVS '33 is de huidige nummer zes van de Derde Divisie zaterdag, maar Benjamin Roemeon zette de thuisploeg al snel op voorsprong tegen FC Eindhoven. Kort na de rust verdubbelde hij zelfs de score. Jasper Dahlhaus deed pas in blessuretijd iets terug, waardoor DVS voor een stunt zorgt.