Nieuws

De Ligt raakt onomstreden status kwijt: 'Ik denk dat het alleen maar goed is'

De Ligt raakt onomstreden status kwijt: 'Ik denk dat het alleen maar goed is'

06-06-2022 07:24

Matthijs de Ligt is geen onomstreden basisspeler meer bij Oranje. De 22-jarige verdediger weet dat hij moet knokken voor een plekje in de vijfmansdefensie van bondscoach Louis van Gaal.

Het Nederlands elftal won vrijdagavond met 1-4 op bezoek bij België. Matthijs de Ligt speelde ruim vijftien minuten mee, hij kwam binnen de lijnen voor Nathan Aké. Ondanks dat de verdediger van Juventus niet mocht starten, heeft hij geen dubbel gevoel. "Helemaal niet, helemaal niet. Ik heb de vorige twee interlands gespeeld en daarin hebben we het ook redelijk gedaan denk ik. Ik ben alleen maar blij voor mijn teamgenoten. Timber en Aké hebben het fantastisch gedaan", zegt de voormalig Ajacied tegenover de camera van de NOS.

"Moordende concurrentie hoort er bij in topsport", vervolgt De Ligt. "Ik denk dat het alleen maar goed is. Het is alleen wel lastig voor de bondscoach." De 22-jarige verdediger is zijn onomstreden status kwijtgeraakt. "Je kan het als iets negatiefs zien, maar mij prikkelt het juist. Natuurlijk, het is geen ideale situatie, maar ik probeer altijd het goede van een situatie in te zien."