Nieuws

'PSG denkt aan finale-killer Mourinho als opvolger van Pochettino'

'PSG denkt aan finale-killer Mourinho als opvolger van Pochettino'

04-06-2022 16:34 Laatste update: 16:38

José Mourinho kan een onverwachte wending gaan maken in zijn carrière. De Portugese oefenmeester opperde na de gewonnen Conference League-finale tegen Feyenoord dat hij bij AS Roma gaat blijven, maar Paris Saint-Germain zou aan hem denken als opvolger van Mauricio Pochettino, die naar alle waarschijnlijkheid binnen afzienbare tijd af gaat zwaaien.

Met dat nieuws komen talkSPORT en The Telegraph naar buiten. Aanvankelijk zong er maar één naam rond in het Parc des Princes, die van Zinédine Zidane. De oud-trainer van Real Madrid zou alleen bedankt hebben omdat hij na het WK aan de slag wil gaan als nieuwe bondscoach van Frankrijk.

En dus komt PSG uit bij de ervaren Mourinho, die al vaker werd gelinkt aan de Parijzenaren. De interesse in de Portugees komt uit de koker van Luis Campos, die de nieuwe technisch directeur wordt in de Franse hoofdstad. Campos en Mourinho kennen elkaar uit hun Real Madrid-periode en zijn nog altijd goed bevriend.

De uitspraken die Mourinho na de Conference League-finale deed kunnen hem nog wel eens duur komen te staan. "Ik ga elk aanbod weigeren. Ondanks alle geruchten, zal ik bij Roma blijven. We hebben vandaag geschiedenis geschreven. Eerst ga ik even ergens op een strand uitrusten en nadenken over wat we allemaal hebben bereikt", klonk het.