Cambuur-fans niet welkom op De Toekomst: club zwaar gefrustreerd

Cambuur-fans niet welkom op De Toekomst: club zwaar gefrustreerd

26 oktober - 13:36
KNVB beker 0 Reacties

SC Cambuur Leeuwarden kan donderdagavond niet gesteund worden door aanwezige fans in de bekerwedstrijd tegen Jong Ajax. De gemeente Ouder-Amstel heeft drie dagen voor het duel besloten dat uitsupporters niet welkom zijn.

De club laat op de officiële website zeer ontstemd te zijn dat er geen fans aanwezig mogen zijn in Amsterdam. Cambuur is met name woedend over het feit dat de burgemeester van Ouder-Amstel pas maandag laat in de middag het besluit heeft genomen, ondanks meerdere verzoeken vanuit de Leeuwarders en de KNVB om fans wél toe te staan. Door het late bericht is er geen mogelijkheid meer om te zoeken naar een oplossing.

In een statement laat Cambuur weten de situatie niet te begrijpen. 'In onze optiek een zeer teleurstellende manier van handelen en communiceren, die bovendien volledig in strijd is met de ingezette koers van normalisatie als het gaat om het bezoeken van uitwedstrijden. Om solidair te zijn met onze supporters zullen we donderdagavond dan ook met een minimale delegatie vanuit de club afreizen naar Amsterdam.'

De politie van Amsterdam zou een negatief advies hebben gekregen om Cambuur-fans toe te laten bij deze 'risicowedstrijd'. Daarbij komen negatieve ervaringen uit het verleden. De Friese club kan zich hier niet in vinden, aangezien Cambuur-supporters de voorbije jaren nooit voor problemen hebben gezorgd op De Toekomst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie