Ünüvar 'doet alles' om Ajax 1 te halen: 'Moet op de deur blijven kloppen'

Ünüvar 'doet alles' om Ajax 1 te halen: 'Moet op de deur blijven kloppen'

Naci Ünüvar schittert na een moeizame seizoensstart als nooit tevoren bij Jong Ajax. Zijn hoogstandje, en tevens schitterende assist, tegen FC Eindhoven toonde zijn grote klasse aan, al blijft hij er zelf nuchter onder.

In gesprek met De Telegraaf ontkent Ünüvar dat zijn hoogstandje symbool staat voor zijn wederopstanding. "Zo wil ik het niet omschrijven", aldus de creatieveling. "Ik probeer gewoon plezier te hebben op het veld en daar was dit een mooi voorbeeld van", vult Ünüvar, die een lastig jaar beleefde, aan. "Er is natuurlijk veel gezegd en geschreven vorig seizoen. Dat heeft me mentaal sterker gemaakt. Ik vind dat ik sinds januari al een stijgende lijn te pakken heb."

Ook dit seizoen begon niet zolas gewenst voor de groeibriljant van Ajax. "Ik heb een valse start gehad, doordat ik door ziekte het trainingskamp in De Lutte moest verlaten. Dan begin je al met een achterstand aan het seizoen. Daarna kwam mijn opa te overlijden, waardoor ik een wedstrijd aan mij voorbij heb moeten laten gaan." Nu gaat het 'zoals hij wil' en voelt hij zich vrij door de steun die hij krijgt. "Ik krijg veel steun en vertrouwen van trainer John Heitinga en dat wil ik graag terugbetalen."

Als het aan Ünüvar zelf ligt, duur het niet lang meer voor hij definitief de overstap naar het 'grote' Ajax maakt. "Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk. Het is aan mij de taak om met mijn prestaties bij Jong Ajax op de deur te blijven kloppen. Dat gaat goed nu en is het enige dat ik zelf in de hand heb. Daar doe ik, zowel binnen als buiten het veld, dag in, dag uit alles voor."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie