Wolfsburg licht ontslag Van Bommel toe: 'Ideeën waren goed, uitvoering niet'

Wolfsburg licht ontslag Van Bommel toe: 'Ideeën waren goed, uitvoering niet'

25 oktober - 13:24
Bundesliga 0 Reacties

Jörg Schmadtke, sportief directeur van VfL Wolfsburg, reageert maandag voor het eerst op het bliksemontslag van Mark van Bommel. Volgens de Duitser hing zijn ontslag al een tijdje in de lucht.

De 0-2 nederlaag tegen SC Freiburg was de druppel voor Van Bommel. Een dag later maakten Die Wölfe het ontslag van hem en assistent-trainer Kevin Hofland wereldkundig. "In de loop van de dagen en weken zijn we tot deze conclusie gekomen", verklaart Schmadtke tegenover Kicker. "We moesten een beslissing nemen. De ploeg maaktetegen Freiburg een onzekere indruk."

Volgens Schmadtke was het gevoel dat Van Bommel de juiste man voor de club was, intern verdwenen. "Uiteindelijk was er geen geloof dat we met Van Bommel het tij op tijd zouden keren. Je kunt zeggen dat het snel is gegaan, maar aan de andere kant kun je er vanuit gaan dat het geen kwestie van dagen of uren is geweest. Deze ontwikkeling was al langer gaande. We hebben vier van de dertien wedstrijden gewonnen. De ideeën waren goed, maar de uitvoering niet."

In het Duitse medium noemtde sportief directeur de scheiding tussen club en trainer 'een nederlaag voor iedereen'. Zelf erkent hij ook fout te zitten. "Ik had ook andere dingen verwacht van de samenwerking. Dit is een verdrietig moment en geen fijne situatie voor mij, want het is ook de bevestiging dat je een fout hebt gemaakt."

Interim-coach
Nu Van Bommel afscheid heeft genomen van Wolfsburg, neemt Michael Frontzeck de honneurs waar tot er een opvolger gevonden is. De Duitser was al eerder assistent-trainer bij de club, waardoor Schmadtke het elftal aan Frontzeck toevertrouwd. "Zijn ervaring geeft ons een beetje ruimte, tijd en rust."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie