Nieuws

Malacia wil niets zeggen: 'In mijn achterhoofd speelt een transfer wel'

Malacia wil niets zeggen: 'In mijn achterhoofd speelt een transfer wel'

31-05-2022 12:05

Tyrell Malacia is blij om bij het Nederlands elftal te zijn en kijkt uit naar de vier wedstrijden die de ploeg van bondscoach Louis van Gaal wacht in de Nations League. Daarnaast bespreekt de linksback zijn toekomst bij Feyenoord.

De jonge verdediger krijgt van RTV Rijnmond de vraag voorgeschoteld of de Conference League-finale tegen AS Roma (0-1) nederlaag zijn laatste duel in het Feyenoord-shirt was. "Dat weten we niet, ik heb nog een contract voor twee jaar", houdt Malacia zich op de vlakte bij de regionale omroep. "Ik ben zeker klaar voor een volgende stap. Maar eerst wil ik me focussen op Oranje en hier spelen."

Malacia zegt vervolgens dat hij denkt dat 'alles met een reden gebeurt en geschreven staat'. "Als dit het juiste moment is, is dit het juiste moment. Ik ben er niet helemaal mee bezig, in mijn achterhoofd speelt het wel. Maar ik wil me er niet over uitlaten." Naar verluidt staat de vleugelverdediger in de belangstelling van Manchester United. Vragen over een transfer naar de ploeg van trainer Erik ten Hag gaat hij uit de weg.

Oranje speelt achtereenvolgens tegen België (3 juni), Wales (8 juni) Polen (11 juni) en opnieuw Wales (14 juni). "De trainer was lovend naar mij. Je moet bij je club presteren, dat ben ik aardig aan het doen. Maar ik wil in elke interlandperiode laten zien dat ik hoor te spelen." Eerst was Malacia nog wat terughoudend bij het Nederlands elftal, maar dat wordt wat minder. "Ik laat vooral mijn voeten spreken", besluit hij met een lach.