Meer video’s

Vreugde en ongeloof tegelijk bij Ancelotti: "Dit is niet makkelijk te verklaren"

5 May - 08:04
0

Carlo Ancelotti is in de zevende hemel na de prestatie van Real Madrid, dat na twee goals in de blessuretijd en een benutte penalty in de verlening afrekende met Manchester City. Volgens de Italiaanse oefenmeester was het ‘opoffering, geluk en energie’ waardoor de Madrilenen aan het langste eind trokken in het Estadio Santiago Bernabéu.

Toen de klok de negentigste minuut aantikte, was het Manchester City dat met 0-1 voor stond. Invaller Rodrygo zorgde binnen een minuut dat deze voorsprong werd weggevaagd, waarna Karim Benzema het klusje klaarde in de verlening vanaf de stip: 3-1. "Dit is niet makkelijk te verklaren", stelt Ancelotti. "Toen iedereen dacht dat het over was, maakte een klein detail het verschil. We gaven nooit op. We wonnen door opoffering, geluk en energie."

Ancelotti is er ook van overtuigd dat de atmosfeer in het Spaanse strijdtoneel van invloed is geweest op het resultaat. "Het is iets magisch. We hebben hier fantastische avonden beleefd tegen zeer sterke ploegen, waarvan sommigen de Champions League hebben gewonnen. Alle lof aan de spelers en de supporters, die ons niet alleen in het stadion motiveren, maar ook daarbuiten. We zijn trots op deze club. Real Madrid is speciaal", wordt hij geciteerd door Spaanse media.

Op 28 mei neemt De Koninklijke het op tegen het Liverpool van Jürgen Klopp.