Van de Ven treedt in voetsporen van zijn idool: 'Keek vroeger naar hem bij Ajax'

24 augustus - 18:25 Laatste update: 18:36

Micky van de Ven wordt in Engeland vergeleken met Jan Vertonghen. De Belg droeg jaren het shirt van Tottenham Hotspur en die vergelijking doet de Nederlander goed.

Van de Ven tekende in de afgelopen maand een contract bij Tottenham. The Spurs betalen minstens veertig miljoen euro voor de Nederlander die wel eens wordt vergeleken met Vertonghen. Als kind keek de verdediger al op tegen de Belg, waardoor het nu extra speciaal is dat hij bij de ploeg uit Londen speelt waar Vertonghen maar liefst acht seizoenen onder contract stond. "Ik was vroeger altijd in het stadion toen hij gewoon bij Ajax speelde. Toen was ik altijd met mijn vader aan het kijken dus het is natuurlijk mooi dat mensen zo’n vergelijking met je maken", begint Van de Ven tegenover Viaplay. "Die is natuurlijk hier ook een legende geweest. Hij heeft hier ook veel voor de club gedaan en hij staat er bij de fans heel goed op weet ik. Het is dus mooi dat ze die vergelijking maken."

Op de vraag welke eigenschappen Van de Ven het liefst van Vertonghen zou willen overnemen, is hij duideijk. "Ik denk zijn verdedigende kwaliteiten en hij scoorde nog wel regelmatig een goaltje. Dat is ook wel leuk. Ook aan de bal een hele goede speler." In zijn eerste twee wedstrijden voor de club maakte Van de Ven de negentig minuten vol en is hij tot nu toe een onbetwiste basisspeler.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s