Heitinga over gepasseerde Ajax-speler: 'Niet overtuigd, maar schrijf hem niet af'

17-04-2023 07:27 Laatste update: 11:16
1

Owen Wijndal weet net als onder voorganger Alfred Schreuder ook onder John Heitinga nog geen potten te breken. De coach geeft de voorkeur aan alternatieve opties en is van mening dat de zomeraanwinst van Ajax beter moet gaan spelen dan zijn concurrenten. De hoop op een definitieve doorbraak heeft Heitinga allerminst opgegeven.

Heitinga prijst de houding van Wijndal. "Qua houding en attitude is hij goed. Op trainingen toont hij veel energie. Daar begint het ook bij. Het begint uiteindelijk ook bij je plekkie verdienen en dat je het beter moet doen dan je concurrenten", zegt de oefenmeester tijdens de persconferentie. Toch is hij nog niet content met Wijndal. "We hebben hem daarom gehaald en het is net zoals ik vorige keer al aangaf... Hij heeft me nog niet overtuigd, maar ik schrijf hem absoluut nog niet af", eindigt Heitinga.

Sinds WIjndal in de zomer voor tien miljoen euro overkwam van AZ speelde hij slechts tien duels in Ajax 1. Zondag kreeg Jorrel Hato (17) nog de voorkeur boven de Oranje-international. De tiener maakte zondagavond zijn basisdebuut in de Eredivisie tegen FC Emmen. Ajax won met 3-1 van Emmen en kijkt nog altijd tegen een achterstand van acht punten aan op koploper Feyenoord.