Rentree Chelsea-steunpilaar komt steeds dichterbij: 'Moet zijn minuten opbouwen'

07-03-2023 08:25

De rentree van N’Golo Kanté bij Chelsea komt steeds dichterbij. Volgens trainer Graham Potter traint de Fransman weer even mee, maar heeft hij nog wel zijn tijd nodig.

Kanté staat al sinds augustus 2022 aan de kant wegens een blessure. De Fransman leek aan het eind van dat jaar weer terug te keren op het trainingsveld van Chelsea, maar kreeg een terugslag. Sinds afgelopen week is er weer positief nieuws rondom de stofzuiger van Stamford Bridge: hij werd weer gespot op het trainingsveld. De Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund van dinsdagavond komt echter nog te vroeg.

"Het is een complex situatie met N’Golo (Kanté, red.) omdat hij er lang uit is geweest", begint Potter tijdens een persmoment. "Hij is terug op het trainingsveld, maar het is de vraag hoe snel we hem fit gaan krijgen voor de Champions League of Premier League. Hij heeft wat tijd nodig met de groep, wat tijd om wat langer een volle training mee te kunnen doen."

"Hij moet zijn minuten opbouwen", gaat de Engelse oefenmeester verder, die Kanté nog niet op korte termijn in de basis verwacht. "Het zal nog even duren voordat hij negentig minuten kan spelen, maar het feit dat hij weer met ons traint betekent wel dat zijn rentree dichterbij komt", besluit hij.