Klopp geniet van Liverpool-uithaal tegen United: uitblinker Gakpo uitgelicht

06-03-2023 08:25

Jürgen Klopp kon zijn geluk niet op na de monsterzege van Liverpool tegen Manchester United (7-0). De Duitse bedolf zijn spelers één voor één onder complimenten, waaronder ook Cody Gakpo.

Liefst zeven keer wist Liverpool het publiek van Anfield op de banken te krijgen. Daar was Gakpo één van de hoofdrolspelers in. De Oranje-international wist twee belangrijke treffers te maken: de openingstreffer en de derde goal, die de nekslag was voor Manchester United.

"Het was één van de beste optredens sinds lange tijd", begon Klopp na afloop op de persconferentie. De Duitser stak de loftrompet voor Gakpo. "Cody speelde in het moeilijkste deel van het veld, tegen een elftal dat hem goed wist af te dekken. Maar hij bleef op de been en deed het echt geweldig."

Klopp ging vervolgens de rest van zijn oogappeltjes af. "Darwin (Nuñez, red.) is een echte natuurkracht, Mo (Salah, red.) is Mo, wat een optreden van hem. Hendo (Henderson, red.), wat een wedstrijd speelde hij en Fab (Fabinho, red.) is weer terug. Het lijkt erop dat alles nu op zijn plek valt, maar we moeten zorgen dat het resultaat van vandaag rijmt met de resultaten van de komende wedstrijden", besluit hij.