De beelden: dwaas bestormt veld van Philips Stadion, Sevilla-trainer 'verontrust'

23-02-2023 21:33 Laatste update: 21:35

Het duel tussen PSV en Sevilla ontbrandde donderdagavond in een flink gevecht (2-0), maar in de blessuretijd werd het dat letterlijk. Een fan van de Eindhovenaren bestormde het veld richting Sevilla-doelman Marko Dmitrovic. Jorge Sampaoli schrok van het incident.

In de blessuretijd stormde de 'supporter' het veld van het Philips Stadion op om Dmitrovic op te zoeken. Een vuistslag was het gevolg, maar de doelman liep geen schade op. De man werd al snel van het veld verwijderd.

"Het is ontzettend erg dat dit is gebeurd", begon Sampaoli na afloop van het duel, geciteerd door De Telegraaf. "Ik vind het verontrustend, dit soort dingen moeten stoppen. Daar moeten we met z’n allen voor zorgen. In de toekomst mag dit niet meer gebeuren."

Scheidsrechter Daniele Orsato kon weinig aan het voorval doen, maar krijgt geen complimenten van de Argentijnse oefenmeester. "Er werd veel op het veld gegooid en de scheidsrechter liet in mijn ogen te veel toe. Hij had strenger moeten optreden en eerder moeten ingrijpen", besluit hij.