Matchwinner Gimenez kreeg hulp van bovenaf: 'God heeft die bal daar neergelegd'

04-11-2022 06:59 Laatste update: 11:11

Santiago Gimenez was donderdagavond dé man bij Feyenoord. De spits moest het eerste uur collega-spits Danilo nog voor zich dulden, maar viel daarna in. Vraag niet hoe, maar de Mexicaan maakte het enige doelpunt van het duel, dat volgens hem door god tot stand kwam.

Gimenez maakte er sinds zijn komst naar Feyenoord toch al zes, maar zijn treffer tegen SS Lazio is toch wel de meest bijzondere zei hij na afloop van het duel. "Jazeker, dat is sinds mijn komst al iets wat ik aan god heb gevraagd. Vandaag voel ik dat god dat aan mij heeft gegeven. Ik ben trots op de mensen, het team en de fans die ons er doorheen hebben gesleept deze wedstrijd."

Dat de Mexicaan gelovig is, steekt hij niet onder stoelen of banken. Niet zijn eigen wilskracht leverde hem de goal op, maar hulp vanaf boven heeft het bewerkstelligd. "Ja, absoluut. God geeft geen cadeautjes, daar ben ik me wel van bewust. Maar toch heeft god die bal daar neergelegd en dan moet je er staan."

Door het doelpunt van Gimenez eindigde Feyenoord als groepswinnaar, gevolgd door FC Midtjylland, Lazio en Sturm Graz. De spits maakt daarnaast ook nog altijd kans om mee te gaan naar het WK met Mexico, aangezien hij is opgenomen in de voorselectie van El Tricolor.