Verenigde Staten wint Nations League-finale van Mexico na fraaie poeiers

25 maart - 06:59 Laatste update: 07:01

De Verenigde Staten wist zich zondagnacht tot winnaar van de CONCACAF Nations League te kronen. In de finale was het dankzij fraaie treffers met 0-2 te sterk voor Mexico. Vlak voor rust opende Tyler Adams de score voor de VS, waarna na ruim een uur Giovanni Reyna de wedstrijd besliste.

Bij de VS stond PSV-huurling Sergiño Dest in de basis. Teamgenoten Ricardo Pepi en Malik Tilmann moesten plaatsnemen op de bank. Voor de laatstgenoemde zat er pas diep in de blessuretijd van de tweede helft nog een invalbeurt in. Bij Mexico stond teamgenoot Hirving Lozano in de basis en mocht Feyenoord-topschutter Santiago Gimenez na 65 minuten invallen. In de 73e minuut dacht de spits een strafschop te hebben versierd, maar kreeg in plaats van de kans op de 2-1 een gele kaart voor een schwalbe. Bij Mexico stond ook de door Ajax verhuurde Jorge Sánchez in de basis.

1-0 van Adams in beeld