Bosz en Til voorbereid op sfeer tegen Dortmund: 'Moeten dat niet overdrijven'

12 maart - 23:24

PSV wacht woensdag een loodzware opgave in de Champions League. In Dortmund nemen de Eindhovenaren het op tegen Borussia Dortmund, de oude club van trainer Peter Bosz. In zijn tijd bij de Duitse club heeft hij ervaren hoe de sfeer is in het Signal Iduna Stadion. Op het persmoment ging de oefenmeester samen met Guus Til in op de sfeer in Dortmund. 

Til is niet zozeer bezig met de vijandige sfeer die regelmatig in het stadion van Dortmund heerst. "Zodra het fluitje gaat van de scheids krijg je als speler alleen de eerste rij mee. Voor mij valt de sfeer vaak een beetje weg, omdat ik zo gefocust ben op het spelletje. Voor en na de wedstijd ga ik natuurlijk wel even kijken hoe het eraan toe gaat in het stadion", aldus de middenvelder. 

Peter Bosz kent de sfeer in Dortmund maar al te goed en verwacht ook woensdag een geweldige voetbalsfeer. "We moeten het ook niet overdrijven. De jongens hebben dit seizoen al vaker in grote stadions gespeeld. Hier is gewoon een goede voetbalsfeer. Hoe goed de sfeer is, is ook afhankelijk van hoe goed wij zijn. Hoe beter wij zijn, hoe minder de sfeer zal zijn. Daar moeten wij voor zien te zorgen."