Ten Hag over positie na overwinning op Everton: "Ik voel voldoende ruggensteun"

9 maart - 18:30

Manchester United wist zaterdagmiddag met 2-0 te winnen van Everton. Na het duel sprak Erik ten Hag met Viaplay over de ontmoeting met de club uit Liverpool. Tijdens het interview ging de trainer ook nog in op zijn eigen positie bij de club, die volgens verschillende media nogal wankel is. 

Beide doelpunten van United kwamen voort uit een penalty. Tweemaal werd Alejandro Garnacho neergehaald en legde de scheidsrechter de bal op elf meter. Volgens Ten Hag hadden dit zelfs drie penalty's moeten zijn. Er was namelijk een moment vanwege hands, maar de bal kwam op de steunarm waardoor er geen penalty werd uitgedeeld. "Hij stopt gewoon de assist naar Bruno, die stond in een vrije schietkans recht voor de goal. Ik denk dat er nog veel meer kansen waren om goals te maken. Uiteindelijk moeten ze er ook in en ik denk dat ze (de twee penalty's, red.) zeker goed gemaakt zijn", aldus de trainer. 

Na afloop kreeg Ten Hag ook vragen over zijn eigen positie bij de club uit Manchester. De Nederlander antwoordde daarop: "Ik heb geen enkel moment het idee dat ik achter me moet kijken. Ik voel die ruggensteun. Uiteindelijk gaat het erom dat je een blok vormt. Dat heb je vandaag kunnen zien aan de spirit. Er zit een vechtersmentaliteit in deze ploeg en dat moeten we vasthouden, dan zullen we zien hoe we het seizoen eindigen."