Nieuw drama voor Egypte: DR Congo wint na penalty's met een hoofdrol voor keepers

29 januari - 08:10

Egypte zal niet de nieuwe winnaar zijn van de Afrika Cup. De Farao's moesten het al stellen zonder Mohamed Salah, maar in de eerste knock-outwedstrijd ging het gelijk mis. Via strafschoppen schakelde DR Congo, ookwel Congo-Kinshasa, de Egyptenaren uit na een misser van keeper Gabaski.

Egypte moest zich al terug knokken in de wedstrijd. Meschack Elia scoorde na 37 minuten de 1-0, waarna de Farao's nog voor rust op gelijke hoogte kwamen. Vanaf elf meter schoot Mostafa Mohamed raak. Datzelfde deed hij echter niet in de strafschoppen serie. In de verlenging moest Egypte ook nog verder met tien man na een tweede gele kaart voor Mohamed Hamdi. Mohamed schoot dus mis in de strafschoppenreeks, maar dat deed Arthur Masuaku ook. Alle penalty's die volgde werden wel binnen geschoten, waarna penalty vijftien genomen ging worden door keeper Gabaski. Hij raakte de lat en Lionel M'Pasi schoot vervolgens wel raak.