'Hato wéér gelinkt aan transfer: Arsenal wil voor Ajax-verlenging toeslaan'

4 januari - 12:55 Laatste update: 12:55

Jorrel Hato wordt wederom gelinkt aan een transfer naar Arsenal. Eind december was het The Athletic die voor het eerst van de interesse sprak. Nu is het The Telegraph die meldt dat The Gunners toe willen slaan bij Ajax

De krant schrijft dat Arsenal-manager Mikel Arteta Hato maar wat graag aan zijn selectie toe zou willen voegen. Vooral de veelzijdigheid van Hato, die op linksback en links in het centrum uit de voeten kan, wordt als een pluspunt gezien door The Gunners. Ze zien een de zeventienarige Ajacied een speler voor de lange termijn. 

Hato heeft nog maar een contract voor anderhalf jaar bij Ajax. De Amsterdammers proberen dat met man en macht te verlengen, terwijl Arsenal dat juist wil voorkomen door eerder toe te slaan. Over de winterse transferperiode hoeft Ajax zich nog geen zorgen te maken. 'Het is waarschijnlijker dat Arsenal zijn interesse in de zomer zal formaliseren', schrijft de Engelse krant. 

Met Ajax wil het dit seizoen nog niet vlotten, maar persoonlijk gaat het Hato dit seizoen voor de wind. De verdediger mocht al meermaals de aanvoerdersband dragen en maakte zelfs zijn debuut voor het Nederlands elftal.