Kudus geeft uitleg over manier van juichen: 'Het is de beste plek in het stadion!'

23-12-2023 18:29

Mohammed Kudus heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn opvallende manier van juichen. De Ghanees neemt geregeld plaats op de reclameborden nadat hij een doelpunt heeft gemaakt.

Zaterdagmiddag was ook Manchester United slachtoffer van Kudus. De voormalig speler van Ajax gooide een klein kwartier voor tijd de wedstrijd op slot met de 2-0. Het was de vierde treffer in vier thuiswedstrijden op rij voor Kudus.

"Dat moet ik hier doen", begint Kudus voor de camera’s van West Ham United wanneer hem wordt gevraagd naar hoe het kan dat hij zo veel scoort. Er wordt hem vervolgens gevraagd naar waarom hij vaak op de reclamebording gaat zitten. "Het is de beste plek in het stadion, dus dat blijven we doen", zegt hij met een knipoog.

"Lucas (Paqueta, red.) gaf me de bal in de zestien, er kwam iemand van de zijkant en daarom moest ik naar rechts. Ik geloofde erin en toen zat de bal erin", reflecteert Kudus terug op zijn goal. Als afsluiting geeft hij Manchester United nog een compliment. "Het was een goed team, we moesten heel gedisciplineerd spelen. Iedereen gaf alles wat hij in zich had", besluit hij.