Nieuws

Verheydt na waanzinnige kopgoal: 'Ik liet hem zo van het kuifje afglijden'

Verheydt na waanzinnige kopgoal: 'Ik liet hem zo van het kuifje afglijden'

18 May - 09:36
1

Thomas Verheydt was dinsdag zijn gewicht in goud waard voor ADO Den Haag. De fysiek sterke spits had met een assist en een treffer een aanzienlijk aandeel in de 2-1 zege op FC Eindhoven, waardoor de residentieclub op koers ligt voor promotie naar de Eredivisie. De aanvaller bespreekt de totstandkoming van zijn fraaie doelpunt en de bijzondere samenwerking met Boy Kemper.

De afgelopen wedstrijden tegen NAC in de play-offs voor promotie/degradatie moest Verheydt noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan wegens een rugblessure. Bij zijn terugkeer in de basis maakte hij een fantastische goal op aangeven van Kemper. "Ik kopte hem zo hard mogelijk", vertelt de Hagenaar aan Omroep West. "Ik moest hem echt slaan met mijn hoofd. Je moet kracht zetten en gewoon je hele lichaam gebruiken. Ik gaf hem een klein beetje effect mee. Ik liet hem van mijn hoofd afglijden, zo van het kuifje af."

Na de treffer volgde een innerlijke omhelzing met ADO-aanvoerder Kemper. "Wij knuffelen vaker hoor. Het is gewoon mooi als je op iets traint en het er zo uitkomt, krijgt hij gewoon een kusje van me. Hij moet volgende wedstrijd weer een paar ballen geven en dan krijgt hij weer een kusje", lacht Verheydt.

VAR
Ondanks de aanwezigheid van de VAR vocht Verheydt geregeld verhitte duels uit. Naar eigen zeggen werd hij een aantal keer flink te grazen genomen. "Ik zweer het, ik heb echt vier ellenbogen gehad. Ik begin al een blauw oogje te krijgen. Ik had wel verwacht dat hij (Jochem Kamphuis, de arbiter van dienst, red.) er iets van zou zeggen. Daarna laat ik mezelf een beetje provoceren en geef ik ook een koekie. Ik vind dat de VAR wel wat meer had mogen doen vandaag."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie