Nieuws

'Pech voor PSV en Anderlecht: Bayern wil Zirkzee komend seizoen nieuwe kans geven'

'Pech voor PSV en Anderlecht: Bayern wil Zirkzee komend seizoen nieuwe kans geven'

12-05-2022 22:52

Joshua Zirkzee mag zich volgens het Duitse Kicker volgend jaar weer gaan bewijzen bij Bayern München. De aanvaller wordt momenteel verhuurd aan Anderlecht, dat hem graag langer aan zich zou willen binden. Ook PSV zou interesse hebben.

Het feit dat Bayern Zirkzee komende zomer terugverwacht in Duitsland zou slecht nieuws betekenen voor de Nederlandse en Belgische topclub. Bij Bayern staat er jaarlijks aan het einde van het seizoen een vergadering met de commissarissen op het programma. Daar werd door onder meer Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic gesproken over de toekomst van Zirkzee. De mannen zouden de Jong Oranje-international volgend seizoen weer bij het eerste elftal willen hebben.

Donderdag werd ook bekend dat Robert Lewandowski volgens BILD zijn contract niet zou willen verlengen in Beieren. De kans is daardoor groot dat de Pool na dit seizoen vertrekt uit Duitsland. Dit biedt mogelijk kansen voor Zirkzee, al is het onduidelijk wat Bayern met de Nederlander van plan is.

Anderlecht probeert de Duitse grootmacht ervan te overtuigen dat nog een jaar in België Zirkzee goed zou doen. Ook vanuit Eindhoven is er interesse om Zirkzee een kans op speelminuten te geven. PSV ziet in de Schiedammer als een potentiële opvolger van Eran Zahavi. Met de komst van de voormalig jeugdspeler van Feyenoord zou een slordige tien miljoen euro gemoeid zijn.