Nieuws

Flinke kritiek op Ten Hag: 'Dit soort dingen kunnen volgend jaar niet meer'

Flinke kritiek op Ten Hag: 'Dit soort dingen kunnen volgend jaar niet meer'

11 mei - 19:31
0

Het is tijd dat Ajax de kans gaat geven aan jonge aanstormende talenten, vindt Marciano Vink. De ESPN-analist is van mening dat scheidend trainer Erik ten Hag veel te weinig kansen heeft gegeven aan jonge spelers.

Daley Blind en Dusan Tadic maken niet langer indruk op de ESPN-tafelgast. Zij zouden volgens de oud-voetballer op hun laatste benen lopen. "Het wordt nu wel tijd om nieuwe talenten te implementeren. Onder Ten Hag is dat te weinig gebeurd", brandt Vink los.

Hij plaatst vervolgens zijn vraagtekens bij de keuze van de Oldenzaler voor Blind en Tadic. "Zij kunnen toch ook weleens gewisseld worden?" Volgens Vink kiest Ten Hag 'negentig procent van de tijd' voor het duo. "Hoeveel minuten had Mohamed Daramy kunnen maken als Ten Hag vaker Tadic had gewisseld? Dit soort dingen kunnen volgend jaar niet meer.

Hoe groot de voorsprong ook was, Vink zag Ten Hag amper kiezen voor jeugdig talent als verse kracht. "Ajax leidde soms met 4-0, maar Ten Hag gaf de jonge jongens nog steeds geen kans. Blind en Tadic werden in hun prime gehaald. We zijn nu vier jaar verder. Daramy had verder kunnen zijn als hij meer kansen had gekregen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie