Nieuws

Litmanen reikt schaal in Amsterdam uit, Ajax speelt woensdag met rouwbanden

Litmanen reikt schaal in Amsterdam uit, Ajax speelt woensdag met rouwbanden

10-05-2022 18:41

Jari Litmanen zal woensdagavond de schaal uitreiken in Amsterdam, wanneer Ajax zich woensdag tegen sc Heerenveen verzekert van de landstitel. Ook staat de regerend landskampioen stil bij het overlijden van Jody Lukoki.

Ajax kan woensdag in een uitverkochte Johan Cruijff Arena voor de 36e keer in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland worden. Mocht het zover komen, dan zal clubicoon Litmanen de schaal overhandigen aan aanvoerder Dusan Tadic. De Fin speelde twee periodes in Amsterdam: van 1992 tot 1999 en van 2002 tot 2004. Hij droeg in totaal in 255 officiële duels het Ajax-shirt. Hij won zelf vier keer de Eredivisie in Amsterdamse dienst.

Voorafgaand aan het kampioensduel zal Ajax ook nog stilstaan bij het overlijden van Lukoki. Zo zal er een minuut stilte gehouden worden voor de voormalig Ajacied en spelen de Amsterdammers met rouwbanden. De vleugelaanvaller overleed maandag op 29-jarige leeftijd. Hij speelde tussen 2011 en 2013 in de hoofdmacht van Ajax. Lukoki kwam tot 35 officiële duels onder trainer Frank de Boer.

Het affiche tussen Ajax en Heerenveen wordt woensdagavond om 20.00 uur afgewerkt in de Johan Cruijff Arena.