Nieuws

Guardiola ervaart Engelse voorkeur: Een week geleden was iedereen voor Liverpool

Guardiola ervaart Engelse voorkeur: "Een week geleden was iedereen voor Liverpool"

09-05-2022 13:48 Laatste update: 13:49

Pep Guardiola is met zijn Manchester City na het afgelopen weekend dicht bij een nieuwe Premier League-titel. De Spaanse oefenmeester denkt alleen niet dat hij flink gesteund wordt in Engeland. Volgens hem zou de Engelse voetbalsupporter liever Liverpool met de beker in de handen ziet staan.

Liverpool verspeelde zaterdag tegen Tottenham Hotspur dure punten in de race om de prestigieuze prijs (1-1). City profiteerde optimaal van het slippertje van de ploeg van Jürgen Klopp, door met 5-0 te winnen van Newcastle United. Guardiola merkt dat de gunfactor niet in het voordeel van zijn ploeg is.  

"Een week geleden was iedereen in dit land voor Liverpool, inclusief de media", doelt de City-manager op de halve finales van de Champions League, waarin zijn ploeg op bizarre wijze werd uitgeschakeld door Real Madrid, maar het team van Jürgen Klopp ten koste van Villarreal wel de finale haalde. "Natuurlijk heeft Liverpool een geweldige historie in Europa, maar niet in de Premier League, want ze zijn één keer kampioen geworden in dertig jaar tijd."

Of Guardiola er moeite mee heeft? Niet bepaald. "Het is helemaal geen probleem, de situatie is zoals die is", vervolgt Guardiola, die benadrukt dat Liverpool meer in de harten van de Engelse voetbalfans zit. "Liverpool behoort samen met Manchester United tot de belangrijkste teams in de Engelse voetbalhistorie. Denk aan de titels en wat de ploegen allemaal hebben betekend. Wij zijn er pas tien, elf, twaalf jaar. De mensen hebben gewoon liever dat Liverpool wint, maar dat is geen issue", besluit de Catalaan.

Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt het gat tussen koploper Manchester City en de nummer twee Liverpool drie punten. City neemt het achtereenvolgens op tegen Wolverhampton Wanderers (U), West Ham United (U) en Aston Villa (T), terwijl Liverpool nog speelt tegen Aston Villa (U), Southampton (U) en Wolves (T).