Nieuws

Oud-captain voorspelt: 'Onrust is typerend voor ADO, promotie is zeker mogelijk'

Oud-captain voorspelt: 'Onrust is typerend voor ADO, promotie is zeker mogelijk'

09-05-2022 10:36 Laatste update: 10:38

Voormalig ADO Den Haag-verdediger Chris Kum verwacht dat de Hagenaars er via de play-offs om promotie naar de Eredivisie erin slagen na één jaar afwezigheid terug te keren. De inmiddels gestopte mandekker denkt dat onrust en de residentieclub onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De 36-jarige ex-prof geldt als ervaringsdeskundige op het gebied van promoveren naar de Eredivisie: hij was erbij toen de Hagenaars voor het laatst deelnamen aan de play-offs in 2008, die winnend werden afgesloten. Volgens hem moet er niet te zwaar worden getild aan de bestuurlijke onrust. "Er is elk seizoen wat bij ADO", vertelt hij tegen Omroep West. "Ik heb daar zeven jaar gespeeld en ik weet niet hoeveel algemeen directeuren, technisch directeuren en trainers ik heb gehad."

Na een slepend conflict werd ADO in februari overgenomen door Globalon Football Holding. "Het is nog nooit rustig geweest bij die club. Misschien is dat wel typerend voor ADO, dat er altijd reuring is en ongemakken. Het belangrijkste is dat het niet doorslaat op de spelers", vervolgt Kum. "Met overnames is een spelersgroep niet bezig. Dat interesseert ze niet. Sommigen die een ADO-hart hebben willen misschien dat het regionaal blijft na zo'n overname."

Volgens Kum zijn de wedstrijden in de nacompetitie bijzonder. "Daar heeft de rest van het seizoen niets mee te maken. Of je nou een goed of slecht seizoen hebt gedraaid. Als je er zo dichtbij bent en je nog maar een paar wedstrijden moet spelen is het zeker mogelijk. Ik zie het wel voor me dat ADO promoveert", besluit hij tegenover de regionale omroep.

Dinsdag speelt de club uit de hofstad in de eerste ronde van de nacompetitie een uitwedstrijd tegen NAC Breda. De aftrap is om 18.45 uur. De return staat zaterdag gepland.