Nieuws

'In Nederland wil iedereen leuk en mooi voetballen, maar dat is niet realistisch'

'In Nederland wil iedereen leuk en mooi voetballen, maar dat is niet realistisch'

08-05-2022 10:58 Laatste update: 10:26

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een hele belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Er werd met 1-2 gewonnen van FC Twente, maar de manier waarop zorgde voor grote ergernis in de Grolsch Veste.

Fortuna deed alles om de punten over de streep te trekken en daar was het nodige tijdrekken en acteren bij nodig. Andreas Samaris was één van de spelers die hierin het voortouw nam. "Eigenlijk hou ik er helemaal niet van", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik ben blij met onze prestatie vanavond, begrijp me goed. Maar ik ben er niet tróts op. In Nederland wil iedereen altijd op de eerste plaats leuk en mooi voetballen. Dat maakt jullie voetbalcultuur speciaal, maar het is niet altijd realistisch. Degradatievoetbal is lelijk."

"Ik begrijp volledig dat de supporters van FC Twente een hekel aan ons hebben gekregen", vervolgt de Griek. "Ze hebben geen leuke wedstrijd gezien en dat is grotendeels onze schuld. Ik had het ook wel anders gewild, maar we gaan zonder aarzelen verder op deze manier als we zo in de Eredivisie blijven. Wij doen wat nodig is."