Wedstrijdverslag

Liverpool loopt schade op tegen Spurs, Barcelona wint in slotseconde van Betis

Liverpool loopt schade op tegen Spurs, Barcelona wint in slotseconde van Betis

07-05-2022 23:51

Liverpool FC is zaterdagavond op een gelijkspel blijven steken tegen Tottenham Hotspur. Liverpool moest op Anfield winnen om het concurrent Manchester City lastig te blijven maken, maar The Citizens kunnen zondag de voorsprong vergroten. FC Barcelona won in de slotseconde van Real Betis en stelt daarmee Champions League-voetbal veilig. 

Liverpool - Tottenham Hotspur 1-1
Het waren wederom prachtige beelden op Anfield in aanloop naar de wedstrijd, met You'll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers en een vol stadion dat meezong. De Spurs wisten zich echter staande te houden in het hol van de leeuw. De grootste kansen in de eerste helft waren een kopbal van Virgil van Dijk, die de lat trof, en een afstandsschot op de paal van Pierre-Emile Höjbjerg.

In de tweede helft was het Tottenham dat als eerst toesloeg, terwijl Liverpool steeds meer aan het drukzetten was. Heung-min Son tikte binnen na een fraaie aanval van de Noord-Londenaren. Liverpool moest in de achtervolging en kwam een kwartier voor tijd met een gelukje aan de gelijkmaker. Een schot van Luis Díaz werd van richting veranderd en belandde achter Hugo Lloris in het doel. 

Beide ploegen schieten weinig op met het punt. Concurrent Manchester City kan verder uitlopen na de remise van Liverpool, terwijl Arsenal de vierde plaats kan verstevigen ten opzichte van de Spurs. 

Real Betis - FC Barcelona 1-2
Bij Barcelona kregen Frenkie de Jong en Memphis Depay een basisplaats van coach Xavi Hernández. In de eerste helft waren het vooral de doelmannen die zich van hun beste kant lieten zien. Rui Silva moest na een kwartier Claudio Bravo vervangen,die geblesseerd raakte tegen zijn oude club. Silva deed zijn taak echter naar behoren en had enkele spectaculaire reddingen in huis. 

In de tweede helft had Barça de overhand en werd dat een kwartier voor tijd beloond. De lang afwezige Ansu Fati maakte zijn eerste treffer sinds zijn hamstringblessure. Enkele minuten later kopte Marc Bartra, oud-speler van  Barcelona, echter de gelijkmaker binnen. 

Het mooiste moment werd bewaard voor de slotminuut. Jordi Alba volleerde waanzinnig binnen in de 94ste minuut en schoot Barcelona daarmee naar de overwinning. Door de late overwinning hebben de Catalanen het Champions League-ticket voor volgend seizoen veiliggesteld en heeft Barça alles in eigen hand om achter Real Madrid op de tweede plaats te eindigen in La Liga.