Nieuws

Marseille houdt rekening met rellen en geeft Feyenoord fanzone op het strand

Marseille houdt rekening met rellen en geeft Feyenoord fanzone op het strand

03-05-2022 20:45 Laatste update: 20:47

De autoriteiten in Marseille hebben een fanzone opgericht voor Feyenoord-supporters die donderdag in de stad te vinden zijn voor het treffen met Olympique Marseille. De stad vreest confrontaties tussen de twee supportersgroepen en hebben een fanzone op het strand ingericht voor de achterban van Feyenoord. 

Met de fanzone hopen de autoriteiten zekere confrontaties te voorkomen. "Het was meteen duidelijk dat er een hoger beveiligingsniveau nodig was dan tegen PAOK Saloniki", liet een bron al weten aan persbureau AFP. Voor en tijdens het duel tussen Marseille en PAOK waren er veel rellen, wat tot veel incidenten leidde. 

Ruim 3000 Feyenoord-supporters hebben een kaartje bemachtigd voor de tweede halve finale en worden via het strand van Prado, het grootste strand van de stad, naar het stadion gebracht met shuttlebussen. Er zullen naar schutting nog 1000 à 1500 supporters aanwezig zijn in Marseille die geen kaartje hebben voor het duel. 

Feyenoord en Olympique Marseille speelden eind april de eerste halve finale van de Conference League. In De Kuip maakte Feyenoord een goede indruk en werd met 3-2 gewonnen van de nummer twee van Frankrijk. Het tweede duel vindt donderdagavond plaats in de Vélodrome en start om 21.00 uur.