Nieuws

Bergwijn zet deur voor terugkeer wagenwijd open: 'Ajax is een optie voor mij'

Bergwijn zet deur voor terugkeer wagenwijd open: 'Ajax is een optie voor mij'

01-05-2022 20:13 Laatste update: 20:14

Steven Bergwijn heeft aangegeven een terugkeer naar Nederland allerminst uit te sluiten. De Tottenham Hotspur-aanvaller weet na anderhalf jaar in Londen nog steeds geen basisplaats te veroveren. Hij noemt Ajax als mogelijke optie.

Ook in de thuiswedstrijd tegen Leicester City moest Bergwijn lange tijd vanaf de bank toekijken. Pas acht minuten voor tijd mocht hij opdraven. "Een basisplek? Hier? Ik denk eerlijk gezegd van niet", reageert de rappe buitenspeler, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Het is een lastig verhaal voor mij. Voorin staat het goed, maar ik speel niet veel", zucht hij.

Ondanks een tot 2025 doorlopend contract sluit Bergwijn een vertrek dan ook niet uit bij The Spurs. "Er zijn nog vier wedstrijden te gaan. Daarna gaan we in de zomer bekijken wat het best is voor beide partijen." Zeker met het oog op het WK in Qatar lijkt de oud-PSV'er gebaat bij zoveel mogelijk speeltijd.

Zijn naam zingt al maanden rond in Amsterdam. "Ajax zou zeker een optie zijn. Een terugkeer naar Nederland zou zeker voor mij een optie zijn." In januari waren de hoofdstedelingen dichtbij een akkoord, maar uiteindelijk kwamen beide clubs er toch niet met elkaar uit. In het verleden was Bergwijn actief in de jeugdopleiding van Ajax.