Nieuws

Fraser verdedigt professionele Rankovic: 'Geen toeval dat ze daar tegenaan lopen'

Fraser verdedigt professionele Rankovic: 'Geen toeval dat ze daar tegenaan lopen'

25-04-2022 23:23

Henk Fraser had liever op een andere manier afscheid genomen van Sparta Rotterdam. De toekomstig FC Utrecht-coach besloot op te stappen, nadat zijn assistent Aleskandar Rankovic op non-actief werd gezet.

Rankovic zou 'te hard' zijn geweest. Fraser kan zich hier niet in vinden. "Hij was vooral heel professioneel", vertelt Fraser in gesprek met De Telegraaf. "Ik vind het geen toeval dat mensen als Rankovic en Henk van Stee, die superprofessioneel zijn, bij Sparta tegen dit soort dingen aanlopen. Dat zegt ook wel iets over de club en wat er allemaal is gebeurd de afgelopen 23 jaar. Samen met Van Stee en Rankovic heb ik geprobeerd dat de afgelopen jaren te doorbreken. Dat is uiteindelijk niet structureel gelukt."

Dat Maurice Steijn nu voor de groep wordt gezet, vindt Fraser een goede keuze. "Hij stapt erin nu de situatie heel moeilijk is. Als het niet zou lukken, dan heeft daar ook iedereen begrip voor. Ik ken Maurice natuurlijk goed van ADO Den Haag. Daar was hij hoofdtrainer en ik assistent. Nadat Maurice vertrok, heb ik het als hoofdtrainer van hem overgenomen. Op dat moment stonden we laatste en uiteindelijk is het dat seizoen gelukt om ADO in de Eredivisie te houden. Het zou mooi zijn als Maurice dat nu andersom kan doen met Sparta", besluit Fraser, die volgend seizoen de honneurs waarneemt bij Utrecht.