Nieuws

Hamilton bevestigt Chelsea-bod en onthult: 'Werd geslagen om voor Arsenal te zijn'

Hamilton bevestigt Chelsea-bod en onthult: 'Werd geslagen om voor Arsenal te zijn'

22-04-2022 12:44

Lewis Hamilton heeft bevestigd in de markt te zijn om Chelsea te willen kopen. Met een bedrag van tien miljoen pond wil de Formule 1-courreur het bod van Sir Martin Broughton financieel kracht bijzetten. Daarnaast legt de Engelsman uit waarom hij een geld in de club steekt, terwijl hij te boek staat als fervent Arsenal-supporter.

Op de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Australië wordt de racer gevraagd of de geruchten over zijn interesse om Chelsea (deels) te kopen kloppen. "Ja, dat doe ik. Heel erg zelfs. De verhalen zijn waar", bevestigt Hamilton op het persmoment. "Ik ben een voetbalfan al vanaf dat ik een kind was. Ik heb zelf gevoetbald van mijn vierde tot mijn zeventiende."

De kinderen met wie hij vroeger op de pleintjes voetbalde, waren volgens hem allemaal voor andere clubs. Hamilton zelf had geen keuze. "Mijn zus sloeg me en zei: je moet voor Arsenal zijn. Ik herinner met dat ik vanaf mijn zesde Arsenal-supporter werd", vervolgt hij.

Daarnaast blijkt hij al langer tijd ook een band met de andere Londense club te onderhouden. "Mijn oom is een grote Chelsea-fan. Ik ben naar zoveel wedstrijden met hem geweest om Arsenal en Chelsea te zien spelen. Uiteindelijk ben ik een grote sportfan."

Vervolgens noemt Hamilton The Blues onder meer 'één van de grootste en succesvolste' clubs wereld. "Toen ik dit hoorde van de mogelijkheid om in het project te stappen en onderdeel van de club te worden, dacht ik: Wow!", besluit hij.