Wedstrijdverslag

Becker geeft Union hoop, maar Leipzig trekt aan het langste eind en treft Flekken

Becker geeft Union hoop, maar Leipzig trekt aan het langste eind en treft Flekken

20-04-2022 23:31 Laatste update: 23:32

Mark Flekken (SC Freiburg) treft niet het FC Union Berlin van Sheraldo Becker, maar RB Leipzig in de finale van de DFB Pokal. De Nederlander van de club uit Berlijn was nog goed voor de openingstreffer, maar zag Emil Forsberg de nek van Union omdraaien in de blessuretijd (1-2).

Union en Leipzig speelde een eerste helft die gelijk op ging. Na een klein half uur was het Becker die de bezoekers op voorsprong schoot. Christopher Trimmel gaf een scherpe voorzet bij de tweede paal, en het was de Nederlander die zijn voet tegen het leer wist te zetten: 0-1.

Net na de rust waren het opnieuw de gasten uit Berlijn die een doelpunt verdiende, maar het was Leipzig dat langszij wist te komen. Christopher Nkunku ging neer in de zestien, en werd geholpen door de VAR. André Silva maakte geen fout vanaf elf meter, en zag de 1-1 op het scorebord verschijnen.

Beide teams liepen op hun laatste benen en leken te moeten gaan verlengen, maar het was Leipzig dat alsnog wist door te stoten naar de finale. Benjamin Henrichs wist Forsberg te bedienen, die Union de vernieling in kopte: 1-2.